Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csökkentik az autoimmun betegségek kialakulásának esélyeit
  2023-12-11 23:52:37, hétfő
 
  Az omega-3 zsírsavakat a halak tartalmazzák nagyobb mennyiségben, amelyeket érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel számos előnnyel rendelkeznek. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az omega-3 zsírsavak jó hatással vannak a csontok sűrűségére, illetve a bőr szépségét is segítenek fenntartani. DHA-t és EPA-t tartalmaznak, amelyek biztosítani tudják a szép bőr fenntartását, illetve az öregedési folyamatok lassításában is aktívan részt vesznek. Az omega-3 zsírsavak a bőr gyulladásos folyamatait is meg tudják állítani, így nagyon hatékonyak lehetnek például a pattanások kezelésében.

A szemünk egészségét is védik, mivel nagy mennyiségben tartalmaznak DHA-t, amely a retinában is megtalálható. Egyes kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy a retina egészségének fenntartásához nagy mennyiségű DHA-ra és EPA-ra van szükség. Az omega-3 zsírsav bevitele különösen idősebb korban nagyon fontos és előnyös, hiszen csökkenti az életkorral összefüggő makuladegeneráció kialakulásának kockázatait.

Amennyiben nem fogyasztunk elegendő omega-3 zsírsavat, úgy lehetnek többek között elalvási nehézségeink, de az éjszakai alvási apnoe kialakulásában is nagy szerepe van az omega-3 zsírsav hiányának. A kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy ha kevés omega-3 zsírsav van a szervezetünkben, akkor kevesebb melatonin termelődik, márpedig ez a hormon segíti és befolyásolja az alvási ciklusunkat.

Az omega-3 zsírsavak nemcsak az jobb alvást segítik, hanem az alváshiány miatt fellépő problémákat is enyhíteni tudják, úgymint tanulási nehézség vagy rossz memória.

A csontritkulás főleg az idősebb korosztályt veszélyezteti. Ez csonttörésekkel jár együtt és nagyon veszélyes, hiszen idősebb korban már jóval lassabban gyógyulnak ezek a csonttörések. Az esszenciális zsírsavak - mint amilyen az omega-3 zsírsav is - azonban segítenek megnövelni a bélből felszívott kalcium mennyiségét. Ehhez azonban elegendő D-vitaminra is szüksége van a szervezetnek. Mindemellett fokozzák a csontok szilárdságát és kollagénszintézisét.

Az omega-3 zsírsavak ízületi gyulladás esetén is nagyon pozitív eredményeket hoztak a vizsgálatok során, mivel képesek csökkenteni mind az ízületekben kialakult gyulladást, mind pedig a duzzanatot. Mivel remek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is rendelkeznek, így nemcsak a teljesítményt tudják fokozni, hanem a gyógyulást is elősegíthetik.
Forrás : Link

Nagyon sokféle autoimmun betegség létezik, amikor is az immunrendszer nem ismeri fel a saját sejtjeit, azokra ellenségként tekint és megtámadja azokat. Ilyen autoimmun betegség például a lupusz, az 1-es típusú cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a szklerózis multiplex, a szivárgóbél-szindróma. Azonban ha rendszeresen fogyasztunk omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket, akkor nemcsak elkerülhetnek bennünket az autoimmun betegségek, hanem a már meglévőek tünetei is jelentősen lecsökkenhetnek.

Az omega-3 zsírsavak az egész szervezetben kialakult gyulladás csökkentésére képesek, ezzel pedig sokféle betegségtől óvhatjuk meg bennünket.

Az omega-3 zsírsavak nagyon sokat segíthetnek a mentális zavarok kialakulása ellenéld, például remekül képesek csökkenteni a depresszió és a szorongás tüneteit. Az Alzheimer-kórral kapcsolatban is nagyon sok eredményt értek el a vizsgálatok során. Például kimutatták az omega-3 zsírsavak neuroprotektív hatásait a demenciában szenvedő egyéneknél. Alzheimer-kórban szenvedő betegeket vizsgáltak, akik rendszeresen kaptak omega-3 zsírsav kiegészítést. Megállapították, hogy a rendszeres omega-3 zsírsav bevitel egyrészt lassítja, de vissza is fordíthatja a kognitív hanyatlást.

Az omega-3 zsírsavak elsősorban a szív egészségét védik, mégpedig többféle módon is. Csökkenteni tudják a magas trigliceridszintet, ami a szívbetegségek első számú kockázati tényezője.

A szívet, annak egészségét oly módon is védik, hogy csökkenteni tudják a magas LDL-koleszterin-szintet, ellenben a jó, azaz a HDL-koleszterin-szintet segítenek megnövelni.

Sok tanulmány számolt be arról, hogy ha hetente három alkalommal magas omega-3 zsírsavban bővelkedő halat, például lazacot fogyasztunk, akkor még a magas vérnyomásunk is csökkenhet.

Az omega-3 zsírsavak úgy segítenek még karbantartani a szívet és az érrendszert, hogy csökkentik az artériák falán lerakódott plakk-képződményeket, amelyek nagyban megemelik a vérrögképződés kialakulásának a kockázatait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: lecsökkenhetnek, megállapították, csonttörésekkel, szervezetünkben, vérrögképződés, neuroprotektív, képződményeket, szívbetegségek, kialakulásának, fenntartásához, kialakulásában, elősegíthetik, elkerülhetnek, veszélyezteti, karbantartani, csökkentésére, immunrendszer, teljesítményt, csontritkulás, cukorbetegség, esszenciális, csonttörések, tartalmaznak, kiegészítést, szervezetnek, nehézségeink, megtalálható, befolyásolja, mindemellett, egészségének, fenntartását, lassításában, vérnyomásunk, szilárdságát, rendszeresen, rendelkeznek, omega-3 zsírsavakat, halak tartalmazzák, omega-3 zsírsavak, csontok sűrűségére, öregedési folyamatok, pattanások kezelésében, szemünk egészségét, retina egészségének, omega-3 zsírsav, életkorral összefüggő, éjszakai alvási, kutatási eredmények, hormon segíti, alvási ciklusunkat, jobb alvást, alváshiány miatt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Gábor Dénes gondolata  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Volt egy...  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A hét szűk esztendő  Pillangó  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 23  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Pillangó  Muratáj  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  A végzet az  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Ébredj  A világnak égető szüksége van ...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Messziről jött ember  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Szent György nap  Nehezen engedem  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
omega-3 zsírsavakat, halak tartalmazzák, omega-3 zsírsavak, csontok sűrűségére, öregedési folyamatok, pattanások kezelésében, szemünk egészségét, retina egészségének, omega-3 zsírsav, életkorral összefüggő, éjszakai alvási, kutatási eredmények, hormon segíti, alvási ciklusunkat, jobb alvást, alváshiány miatt, csontritkulás főleg, idősebb korosztályt, esszenciális zsírsavak, bélből felszívott, csontok szilárdságát, vizsgálatok során, ízületekben kialakult, teljesítményt tudják, saját sejtjeit, 1-es típusú, ízületi gyulladás, szklerózis multiplex, autoimmun betegségek, egész szervezetben, mentális zavarok, szorongás tüneteit, demenciában szenvedő, rendszeres omega-3, kognitív hanyatlást, szív egészségét, szívbetegségek első, magas vérnyomásunk, artériák falán, vérrögképződés kialakulásának, lecsökkenhetnek, megállapították, csonttörésekkel, szervezetünkben, vérrögképződés, neuroprotektív, képződményeket, szívbetegségek, kialakulásának, fenntartásához, kialakulásában, elősegíthetik, elkerülhetnek, veszélyezteti, karbantartani, csökkentésére, immunrendszer, teljesítményt, csontritkulás, cukorbetegség, esszenciális, csonttörések, tartalmaznak, kiegészítést, szervezetnek, nehézségeink, megtalálható, befolyásolja, mindemellett, egészségének, fenntartását, lassításában, vérnyomásunk, szilárdságát, rendszeresen, rendelkeznek, ellenségként, zsírsavakban, tartalmazzák, szervezetben, mennyiségben, kapcsolatban, eredményeket, csökkenteni, kockázatait, fogyasztunk, mennyiségét, koleszterin, kialakulása, betegségtől, vizsgálatok, antioxidáns, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.